Rygestop med konsekvenser

by Dorte Lytje on 24. marts 2012

in Diva is a state of mind

I oktober bestemte jeg mig for at jeg ville stoppe med at ryge.

Jeg synes efterhånden, at jeg havde svært ved at overdøve min mavefornemmelse og min (dårlige!!) samvittighed overfor ungerne. Selvom jeg gik ud på altanen og røg, så kunne jeg ikke snyde dem. Eller snyde mig selv – vel egentlig?? Deres spørgsmål blev mere og mere annoying og jeg anede ikke, hvad jeg skulle svare dem, når de spurgte “mor – er det rigtigt at man kan dø af at ryge??” Så siger man jo “JA!” – fordi det er sandheden – og fordi man ikke ønsker at de skal starte.

Men så kommer næste spørgsmål (serveret med 2 x 2 stks store brune, bedrøvede, bestøvlede, bange øjne): “Men hvorfor ryger du så, mor?”

Jeg har været holdt før. Jeg holdt 3 år, da jeg var gravid og ungerne var HELT små. Startede igen, da jeg blev skilt. Klassisk. Jeg hader når noget er SÅ klassisk!

 

www.divasanddreams.com

 

 

Så jeg besluttede mig for at holde. Igen. For real!

Jeg vidste at jeg både ville få abstinenser fysisk og psykisk. De fysiske er jo til at finde ud af! Så jeg fik anskaffet mig en e-cigaret. Det fungerede ok.

Noget HELT andet, var det mentale.

Rygning var altså ikke bare noget gjorde! Jeg VAR ryger. Det lå dybt forankret i min identitet at jeg var ‘på rygerholdet’. Så da jeg skulle prøve en sjæls-terapi i trance, besluttede jeg mig for/bad jeg om, at vi skulle tilbage og have fat i den tråd i mit sind, som havde med min rygning at gøre. Den del af mig, som havde brug for cigaretterne som en sutteklud for et eller andet….

Sjæls-terapien havde egentlig et andet formål, så det var egentlig et forsøg, at prøve at tage ‘rygestoppet med’. Jeg har jo selv arbejdet som NLP-terapeut – så jeg kan godt lige at nappe en omgang syret terapi engang imellem ;)

 

Rygestoppet virkede! Den mentale trang har været væk siden.

 

Så jeg skulle egentlig ‘kun’ koncentrere mig om de  fysiske abstinenser. Her brugte jeg 2 redskaber:

 

1. min stædighed (!!)

2. min forfængelighed (jeg nægter simpelthen at lugte af røg og have et hjem, som lugtede af røg -selvom rygningen kun foregik udendørs hver 2. uge)

3. tanken om, at den fysiske trang til en cigaret kun tager 3 minutter ad gangen. Aner ikke om det er rigtigt…men det havde jeg altså hørt. Så når trangen meldte sig, så kiggede jeg (bogstaveligt talt) på uret og tænkte “nå – arh – men det er jo kun lige 3 minutter, jeg skal holde ud”. Og så holdt jeg ud!

 

Hvad er dine erfaringer med rygestop? Eller tips?

 

 

P.s.: Min veninde forfatter og stress coach Eva Schmidt,  hjalp mig igennem kollapset efter rygestoppet. Hun har siden da skrevet en bog, og den kan du finde her på Saxo.

 

P.p.s. Tak til alle jer, som var inde og gen-læse og kommentere på min ‘gamle’ indlæg “I was adored once too, sagde 90-årige Dorte Lytje fra oldekollen

 

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail adresse * Navn *

{ 13 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: