Nå! Jeg er åbenbart ikke blevet tryllet om til fantastisk overskuds/overbliks-hausfrau?!

by Dorte Lytje on 21. oktober 2011

in Diva Hausfrau, Fredags Udfordringen

 

Jeg ved ikke, hvorfor…. men HVER gang (HVER gang) jeg skal i sommerhus, så tror jeg (åbenbart) at jeg er blevet tryllet om til en anden?! 

 

Det starter, når jeg skal pakke.

 

Så tror jeg, at jeg har forvandlet mig til ordensmenneske, som pakker 3 dage i forvejen i fine, matchende kufferter. At jeg HAR fyldt benzin på bilen. At regntøjet er nyvasket og at al tøj er lagt sirligt sammen i nydelig orden.

UNDER pakningen (som så foregår 1 time før afgang i håbløst umatchende poser, tasker og foldekasser), så går det galt igen!

Så tror jeg åbenbart, at jeg kan nå at læse 7 magasiner mens jeg er afsted. Og også liiiige de 4 -5 bøger, som jeg aldrig har fået læst. 

 

Jeg tror også at jeg kan nå at bage både pandekager og kanelsnegle og boller og ….og-og-og! 

Her ligger min succes-rate dog højst! Helt håbløst er det ikke. Sansynligheden for at jeg bager undervejs, er næste 100%. Meeeen (sg* da) ikke 3 forskellige ting! Tsk – get real, Dorte!

 

Sommerhus-pandekager :)

 

 

Det eneste, jeg ikke pakker er: Mac!

 

For hvis Mac er med, så er jeg ikke nærværende overfor ungerne. Which is the whole point! Så meget ved jeg dog! ;)

 

Jeg har tænkt meget over det siden sidste weekend, hvor jeg var afsted i sommerhus. For jeg er igang med at lære at acceptere de sidste såkaldte skyggesider af mig selv. Og dog – de sidste, bliver det nok aldrig. Processen er on-going, når først man er gået igang. Gevinsten er dog heldigvis så stor, at jeg ikke vil bytte.

 

Det sjove er jo, at jeg HAR det hele med (og lidt til). Så hvorfor blive ved med at hamre mig selv i hovedet med den store du-burde-gøre-det-anderledes-hammer?

 

Så nu skal det være!

 

Jeg vil acceptere, at jeg er lidt ustruktureret. At jeg har overblik, men har svage punkter, når det skal realiseres. At jeg er in-timer (dvs. en er-i-nuet person). At jeg er en Drømmer :)

Når jeg har accepteret det, er det måske også nemmere for mig, rent faktisk at BLIVE i det NU, jeg er i? I stedet for at tro at det er forkert. At jeg er forkert. Fordi jeg i bund og grund er et struktureret rodehoved.

Det bliver også nemmere at få hjælp. For nu ved jeg, hvad jeg skal bede om hjælp til. Her mener jeg ikke mht sommerhus-pakning (for det kan pt ikke outsources ;) Men fx i min business. Der findes jo mennesker, som er gode til den slags. At få tingene gjort. Og som elsker struktur. 

 

De mennesker beundrer jeg – og jeg glæder mig til at få hjælp af dem! :) 

Næste plan i min business er: at få hjælp til struktur. Jeg er nemlig rigtig god til at planlægge de overordnede mål og strategier. Når det så kommer til at realisere det, så bliver jeg træt. Jeg HAR allerede realiseret meget – mange af mine drømme – fordi jeg har hevet mig selv op i kraven og krævet af mig selv, at jeg måtte udvikle nogle kompetencer, jeg ikke havde, for at komme i mål.

 

Så jeg kom i mål! Men NU – nu er min business så altså kommet til et punkt, hvor der bliver mere og mere at overskue. Flere og flere mails at besvare. Flere og flere bolde at holde i luften. Flere og flere beslutninger at træffe.

 

Jeg GLÆDER mig til næste fase. Dorte Lytje – nu med fokus – fokus på det overordnede plan. Overblik.

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail adresse * Navn *

{ 5 comments… read them below or add one }

Anne-Louise oktober 21, 2011 kl. 13:21

Hej Dorte. Det er jo lidt som at rydde op. At få det gjort giver lethed, overblik, overskud, glæde og alt muligt andet skønt.
Jeg har det som dig mht. at pakke – tror jeg kan og har styr på det, lige indtil vi skal afsted, hvor jeg så må igang med at putte noget i de grimme blå sække fra Ikea. Der kan være RIGTIG meget i dem – og hellere lidt for meget end lidt for lidt – er mit motto. Vi har ALT med i sommerhus og når ALDRIG at lave halvdelen af det vi troede vi skulle.. Jeg har erkendt, at sådan er det bare – vi når det vi når.
Når jeg er ankommet, gider jeg ikke pakke ud – så tager vi af poserne – og så er det heldigvis nemt at komme derfra igen uden for meget pakkeri. Lige indtil vi kommer helt hjem. Her starter min næste hade-fase – udpakning.. Men det er en helt anden historie.
Hilsen Anne-Louise, en med overblik over ‘alt andet’..

Svar

Charlotte oktober 21, 2011 kl. 14:03

Befriende læsning Dorte ;-) Elsker ordet struktureret rodehoved, det er hermed integreret i stedet for hammeren!
Og du har jo så mange andre kvaliteter, uden hvilke du aldrig var nået, hvor til du er i dag :-)
KH Charlotte

Svar

Kathrine oktober 21, 2011 kl. 14:18

Hej Dorte

Kender godt det med at være et struktureret rodehoved. Har egentlig okay struktur på de fleste ting, men er samtidig vildt distræt og bliver nødt til at skrive ting ned ellers forsvinder de :-)
Jeg har også omfavnet den del som en del af min personlighed. Jeg har før prøvet at blive mere struktureret og styr på det hele agtig, men det førte bare til stress – flere gange :-(
Så nu tar jeg det bare som det kommer og lægger kun de helt nødvendige planer, resten af tiden må godt stenes og drømmes væk :-)

Kh Kathrine

Svar

Betty oktober 21, 2011 kl. 14:21

Kære Dorte!
ENDELIG var der en, der kunne beskrive, hvordan jeg har det!:) Jeg tror også altid, at jeg kan nå alt muligt, og det og det er også spændende og det kan jeg også liiiiige nå at lave! Men ved du hvad; det er det, der gør, at vi aldrig bliver kedelige, os der har det sådan!:) Ikke for at sige, at andre er det, men vi er det ikke, da vi slet ikke har TID til at være det!:) Men så længe, vi bare holder focus på, hvad vi vil med vores forretning/klinik og vores familier, så går det jo nok! Tak for din gode blog og alle dine ideer. Knus og gode tanker; Betty

Svar

Ann Dorthe | MAX Positiv oktober 21, 2011 kl. 19:14

Hvis et rodet skrivebord er tegn på et rodehoved, hvad er et tomt skrivebord så tegn på? :-)

Jeg glæder mig over, at jeg også er den ustrukturerede in-timer – for fordelene er, at vi nyder den tid vi er i lige nu, vi er gode samtalepartnere, fordi vi er til stede her og nu, vi er gode til at helt at give os hen i en leg med ungerne, vi kan banke en improviseret fest ned, vi er gode til at finde løsninger, når vi nu ikke kan nå alt det vi egentlig havde forestillet os – fordi vi ikke hænger i en klokkestreng og har fokus på det næste punkt i kalenderen.
Mange MAX Positive hilsner, Ann Dorthe

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: