Enneagrammet: BUSTED!

by Dorte Lytje on 8. august 2012

in Diva Anbefaler, Diva is a state of mind

Enneagrammet rocks! Holy moly! Jeg har ALDRIG følt mig så ‘nailed’ – så gennemskuet – så rummet – og så anti-alene.

Så busted!

Det føles som om nogen har taget låget af mit hoved, og kigget ind i det: “nårrhhhhh det er SÅDAN hun er skruet sammen!”

 

Jeg har gennem hele mit liv – i hvert fald siden teenageårene – søgt at udvikle mig. Jeg HADER stagnation! Der skal ske noget – og jeg skal vide at jeg flytter mig mentalt og lærer af mine fejl – tager ansvar.

Det har bragt mig til utallige helsemesser (en lille anekdote derom, kan du finde her), clairvoyante, coaches, terapeuter – og ja -jeg har jo sågar taget 3 års uddannelse som NLP-terapeut og tidligere arbejdet som netop coach og terapeut.

Altsammen – alle oplevelserne – har været med til at skabe den person, jeg er idag. Jeg vil ikke undvære noget af det, og jeg opsøger stadig coaches (hvis det handler om, hvad jeg vil nå i fremtiden) og terapeuter (hvis det handler om fortid) – MEN!:

 

Der skal efterhånden en del til, for at jeg virkelig føler at jeg rykker!

Det skal være hardcore – gå lige til benet – og ikke så meget udenomssnak. Noget der kan gennemskue mig og komme med helt konkrete ‘here’s-what-to-do’-forslag.

DET GØR ENNEAGRAMMET (sg*)!!!!!!

Jeg er helt ked af, at jeg ikke har vidst alt det, jeg ved nu, noget før. Men alt kommer når det skal, og timingen er da også perfekt.

 

Enneagrammet er en personlighedstest -en psykologisk analyse.

Og om jeg FATTER, hvordan den udfra de spørgsmål, kan ramme præcist????? 

Og det er altså ikke kun mig! Jeg har nu 3 andre veninder, som har oplevet præcis det samme som jeg:

At man føler at nogen har løftet låget til éns hjerne og man er fuldstændig gennemsigtig for beskueren. Som er en forfatter….som jo ikke kender én. Og hvis forfatteren kan sidde og beskrive éns aller inderste. Allermest forbudte og skamfulde. Så må det jo betyde, at der findes andre i verden, som er ligesådan :) 

Og det giver tryghed. For vi har brug for at føle os ’som en del af noget’ – i et eller andet omfang – allesammen.

Men den største gave – den største tryghed i bogen (jeg kender kun denne her bog) er at den har løsninger! Helt konkrete ‘here’s what to do, when you feel….”

 

Det har forandret mig at læse denne bog. Intet mindre!!

 

Bog om Enneagrammet

kilde: saxo.com

 

Her tog jeg min test på nettet – det er gratis.

Du er MEGET velkommen til at komme med ennegram-bogs-fif – eller sige til, hvis du kender et fedt sted, der har kurser i det (eller hvis du selv har). Anything. Lad os for filan få hjulpet nogle flere til selvhjælp – det giver sådan en skøn ro indeni. 

 

 

 

 

 

 

 

Se mere om Enneagram-bogen her

Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail adresse * Navn *

{ 10 comments… read them below or add one }

Charlotte Hyldgaard august 8, 2012 kl. 20:09

Den er min “bibel” på området, rammer præcist ned i ens grundlæggende mønstre, samtidig med at den anviser en udviklingsvej. Men Dorte løfter du ikke sløret for din personlighedstype? Inden jeg begynder at gætte ;-)
Kh Charlotte

Svar

Dorte Lytje august 8, 2012 kl. 20:23

hehe – gæt bare: ordet “Diva” står nævnt under typen :)

Svar

Charlotte Hyldgaard august 8, 2012 kl. 20:33

Tænkte det nok, “sjovt” som ens type ses ret tydeligt på ens blog ;-) Går udfra, at du kender til Flemming Christensen og Think About It? Ellers anbefaling herfra.

Svar

Dorte Lytje august 8, 2012 kl. 20:39

er det flemmingsblog.dk :) ? for den har jeg set – og den er skøn! GODT du nævner den! Den er faktisk RET god og omfattende!

Svar

Charlotte Hyldgaard august 8, 2012 kl. 20:50

Ja præcis, han har også skrevet en bog om enneagrammet og afholder foredrag og kurser. I det hele taget er enneagrammet også en øjenåbner ift. relationer, hvad enten det er arbejdsmæssigt, parforhold eller ift. ens børn. Jeg har en datter, som er 4’er og teenager, det er lidt af en cocktail ;-)

Svar

Pia august 9, 2012 kl. 20:01

Tillykke med ”fundet’. Som at komme hjem.. Elsker Enneagrammet på godt og ondt. Og lige som Charlotte skriver, er det guld viden og indsigt i relationer – især ens teenager – min søn 14 år og type 1…var der nogen der sagde dramatisk? :-) jeg kan varmt anbefale Mindjuice som Enneagram kursus sted. Underviser med dyb erfaring og læring af Don og Ross (forfatterne der kiggede ind i din hjerne:-) og de har en meget dybdegående og respektfuld måde at formidle det på. God rejse videre :-)

Svar

Dorte Lytje august 9, 2012 kl. 20:40

Hej Pia

Don og Ross….. i DANMARK? Ej….det er jo vildt – eller er det bare mig? Det skal jeg da ha’ tjekket ud! TAK!

Svar

Louise Carlslund marts 14, 2013 kl. 14:43

Jeg ved det er et lidt gammelt indlæg men jeg vil bare lige have lov at informere om at der nu er udgivet en bog for hver type på ca 100 sider som er skrevet af typerne selv.. Altså 4’er bogen af 4’ere og 8’er bogen af 8’ere ect.

Enneagrammets visdom er rigtig god. Men også bare rigtig tyk. De ni bøger om de enkelte typer er man hurtigt igennem og man sidder stadig med den samme WAUW-effekt.

Svar

http://dietafacilblog.Tumblr.Com/ oktober 4, 2013 kl. 02:50

I pay a quick visit every day sone web sites and websites to read
posts, except this wewbpage provides quality based writing.

Svar

suplementosamextra.blog.com december 16, 2013 kl. 20:07

When I initіally comjented I clicked thе “Notify me when new comments are added” cheсkbox and now each time a comment is added I get seѵeral e-mails with thе ѕame comment.
Is there any way you caan remove people
frm that service? Thаnks!

Svar

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: